Skriveloftet

Trenger du et sted å skrive? Skriveloftet på Litteraturhuset rommer rimelige arbeidsplasser viet deg som jobber med et skriveprosjekt.

Bilde av lokalet Skriveloftet i 4. etasje på Litteraturhuset
Foto: Pontus Gustav Holmenäs

I Litteraturhusets toppetasje ligger Skriveloftet; et åpent kontorlandskap som rommer 39 skriveplasser. Her kan man for en rimelig penge få en arbeidsplass, et fellesskap av kolleger og et bredere nettverk. Plassene er forbeholdt deg som jobber med et skriveprosjekt. Skriveplassene er fleksible og fungerer etter førstemann til mølla-prinsippet.

Fasiliteter

Som del av leieavtalen inngår tilgang til trådløst nett (oppkobling til kablet nett er også mulig) og printer, et fellesområde med sofagruppe, spisebord med stoler, enkel kjøkkenkrok og toaletter. Ved leie på halvårsbasis eller mer, kan man også søke om tilgang til låsbart skap.

Tilgang

Leietakere får adgangskort som gir tilgang til arbeidsplassene fra kl 06.00-02.00 alle årets 365 dager. En Skriveloftsplass er personlig og kan ikke deles med andre.

Søknad og kriterier

Søknad om plass skal inneholde en kort presentasjon av søker med personalia samt beskrivelse av arbeid/prosjekt man jobber med. Søknadsskjema finns på toppen av siden. Studenter og ansatte ved universiteter/høgskoler og andre som har tilgang til arbeidsplasser andre steder, er ikke hovedmålgruppen, men kan også søke plass.

Litteraturhusets administrasjon holder stengt i påskeferien, i romjula og har reduserte åpningstider i fellesferien. For søknader med oppstart i eller rett etter ferier lønner det seg å søke i god tid for å sikre behandling før ferieavviklingen.

Leiepriser

  • Korttidsleie: 775,- pr. mnd. (min. 2 mnd.)
  • Langtidsleie: 575,- pr mnd. (min. 6 mnd.)
  • Rabattert langtidsleie, medlem av skribentorganisasjon*: 475,- pr. mnd. (min. 6 mnd.)

* Gjelder alle medlemsorganisasjoner med skrivende som medlemsgruppe. Rabatten gjelder også for fribyforfattere. Eksempler på organisasjoner kan være: NBU, NFFO, DnF, Dramatikerforbundet, Norsk Filmforbund, Oversetterforeningen, Kritikerlaget, Norsk Forfattersentrum og Norsk Tidsskriftforening.

Priser gjelder pr. 1. januar 2024. Alle priser er ekskl. MVA.

Bilde av Skriveloftet på Litteraturhuset
Foto av Skriveloftet på Litteraturhuser

Skribentmedlemskap og fribyforfattere

Medlemskap i skribentorganisasjoner som Litteraturhuset har avtale med gir rabbaterte leiepriser. Aktuelle skribentorganisasjoner er: Norske Barne- og ungdomsforfattere, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Dramatikerforbundet, Oversetterforeningen, Kritikerlaget, Norsk Forfattersentrum og Norsk Tidsskriftforening. Tilbudet gjelder også fribyforfattere.

Skribentkontorer og munkeceller

I tillegg til de 39 åpne skriveplassene er det 6 munkeceller og 5 kontorer på Skriveloftet. Munkecellene og kontorene disponeres av følgende organisasjoner og medlemmer kan søke om disse plassene direkte til sin respektive organisasjon:

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO)

Den norske Forfatterforening (DnF)

Dramatikerforbundet

Oversetterforeningen

Kritikerlaget

Æresplass

Det er en målsetning å få inn en god blanding av skrivende med ulik alder, kjønn, bakgrunn og som er på ulike steder i karrieren. Derfor har vi årlig tildeling av inntil 3 gratisplasser på Skriveloftet. Dette er også fleksible plasser og tildeles for ett kalenderår av gangen. I tildeling av æresplasser tas det hensyn til prosjekt, produksjon og økonomiske behov, i tillegg til at det vil tilstrebes mangfold i tildelingene.

Søknader mottas i tidsrommet 1. november–1. desember hvert år, og søknadsskjema er kun tilgjengelig i denne perioden her på siden.

Bilde av Skriveloftet på Litteraturhuset
Foto av Skriveloftet på Litteraturhuset

Alle foto: Pontus Gustav Holmenäs