Skriveloftet

Trenger du et sted å skrive? Skriveloftet på Litteraturhuset er rimelige arbeidsplasser viet til de som skriver og oversetter skjønnlitteratur og sakprosa, eller på andre måter jobber litterært med det skrevne ord.

Bilde av lokalet Skriveloftet i 4. etasje på Litteraturhuset

I Litteraturhusets toppetasje ligger Skriveloftet; et åpent kontorlandskap som rommer 39 skriveplasser. Her kan man for en rimelig penge få en arbeidsplass, et fellesskap av kolleger og et bredere nettverk. Plassene er forbeholdt de som skriver og oversetter skjønnlitteratur og sakprosa, eller på andre måter jobber med det skrevne ord.

Skriveplassene er fleksible og fungerer etter førstemann til mølla-prinsippet. Det er tilgang til trådløst nett og printer, fellesområde med sofagruppe, spisebord med stoler, kjøkkenkrok og toaletter. Ved leie av plass på halvårsbasis eller lengre, kan man også søke om tilgang til låsbart skap.

En lav månedspris gir brukere adgang fra kl 06.00-02.00 alle årets 365 dager. En Skriveloftsplass er personlig og kan ikke deles med andre.

Medlemskap av aktuelle skribentorganisasjoner* og forfattere med forlagsavtale prioriteres. Søknaden må begrunnes og inneholde personalia samt beskrivelse av arbeid/prosjekt. Søknadsskjema finns på toppen av siden. Studenter og ansatte ved universiteter/høgskoler og andre som har tilgang til arbeidsplasser andre steder, blir normalt ikke prioritert.

Litteraturhusets administrasjon holder stengt i påskeferien, i juli og i romjula. For søknader med oppstart i eller rett etter ferier lønner det seg å søke i god tid for å sikre behandling før ferieavviklingen.

Æresplass

Det er en målsetning å få inn en god blanding av skrivende med ulik alder, kjønn, bakgrunn og som er på ulike steder i karrieren. Derfor har vi årlig tildeling av 3 gratisplasser på Skriveloftet. Dette er også fleksible plasser og tildeles for ett kalenderår av gangen. I tildeling av æresplasser tas det hensyn til prosjekt, produksjon og økonomiske behov, i tillegg til at det vil tilstrebes mangfold i tildelingene.

Søknader mottas i tidsrommet 1. november–1. desember hvert år, og søknadsskjema er kun tilgjengelig i denne perioden her på siden.

Priser pr. 1. januar 2023

  • Standardpris, minimum 2 måneder: 750,- pr. mnd.
  • Leie av plass 6 måneder: 550,- pr mnd.
  • Leie av plass 6 måneder og medlem av skribentorganisasjon*: 450,- pr. mnd.

Alle priser er ekskl. MVA

* Aktuelle skribentorganisasjoner er: Norske Barne- og ungdomsforfattere, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Den norske Forfatterforening, Dramatikerforbundet, Oversetterforeningen, Kritikerlaget, Norsk Forfattersentrum og Norsk Tidsskriftforening. Tilbudet gjelder også fribyforfattere.

Skribentkontor og munkeceller

I tillegg til de 39 åpne skriveplassene er det 6 munkeceller og 5 kontorer på Skriveloftet. Munkecellene og kontorene disponeres av følgende organisasjoner:

Medlemmer kan søke om disse plassene direkte til sin respektive organisasjon.