Under press: Unge stemmer fra ytringsfrihetens frontlinjer

Norsk PEN inviterer til et møte med noen av verdens viktigste unge stemmer akkurat nå.

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avNorsk PEN

Icon of a ticket

Gratis

Banner

Verden brenner. Ytringsfriheten er under press både fra stater og autoritære krefter verden over, og unge mennesker holdes utenfor beslutningsprosesser som påvirker deres liv og lokalsamfunn. Unge forfattere, journalister og menneskerettighets-aktivister rammes hardt, men er viktigere enn noensinne.

PENs internasjonale nettverk samler ytringsfrihetsforkjempere fra hele verden, og i slutten av mai kommer vi noen av verdens viktigste unge stemmer til Oslo, i forkant av World Expression Forum (WexFo) på Lillehammer og på Utøya. De samles for å utveksle erfaringer, kunnskap og inspirasjon med hverandre – men også for å dele sine viktige historier med et større publikum.

Fra scenen vil du høre sterke fortellinger fra flere kontinenter – gjennom diktopplesning, appeller og vitnesbyrd. Hvordan er det å være ung skribent i Belarus, som topper internasjonale lister over fengsling av frie ytrere? Hvorfor mener en av Cubas fremadstormende forfattere at diktaturet på øya allerede står for fall? Hva skjer egentlig med kvinne-liv-frihet-bevegelsen i Iran nå, og hva skal til for at vi alle lytter mer til de som kjemper frihetskampene for oss alle?

Velkommen til et unikt møte med og om unge stemmer fra ytringsfrihetens frontlinjer!

Noen av de som kommer:

- Hanna Komar, Belarus

- Ege Dündar, Tyrkia

- Aljaz Koprivnikar, Slovenia

- Kern Carter, Canada

- Irmak Ertas, Tyrkia

- Georgia Beeston, UK

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!