Under press: Unge stemmer fra ytringsfrihetens frontlinjer

Norsk PEN inviterer til et møte med noen av verdens viktigste unge stemmer akkurat nå.

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Organised byNorsk PEN

Icon of a ticket

Free

Banner

Verden brenner. Ytringsfriheten er under press både fra stater og autoritære krefter verden over, og unge mennesker holdes utenfor beslutningsprosesser som påvirker deres liv og lokalsamfunn. Unge forfattere, journalister og menneskerettighets-aktivister rammes hardt, men er viktigere enn noensinne.

PENs internasjonale nettverk samler ytringsfrihetsforkjempere fra hele verden, og i slutten av mai kommer vi noen av verdens viktigste unge stemmer til Oslo, i forkant av World Expression Forum (WexFo) på Lillehammer og på Utøya. De samles for å utveksle erfaringer, kunnskap og inspirasjon med hverandre – men også for å dele sine viktige historier med et større publikum.

Fra scenen vil du høre sterke fortellinger fra flere kontinenter – gjennom diktopplesning, appeller og vitnesbyrd. Hvordan er det å være ung skribent i Belarus, som topper internasjonale lister over fengsling av frie ytrere? Hvorfor mener en av Cubas fremadstormende forfattere at diktaturet på øya allerede står for fall? Hva skjer egentlig med kvinne-liv-frihet-bevegelsen i Iran nå, og hva skal til for at vi alle lytter mer til de som kjemper frihetskampene for oss alle?

Velkommen til et unikt møte med og om unge stemmer fra ytringsfrihetens frontlinjer!

Noen av de som kommer:

- Hanna Komar, Belarus

- Ege Dündar, Tyrkia

- Aljaz Koprivnikar, Slovenia

- Kern Carter, Canada

- Irmak Ertas, Tyrkia

- Georgia Beeston, UK

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Skram?

This event will take place in Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!