Ukrainske territorier i europeisk sammenheng i tidlig moderne tid

Bli med oss for å finne ut mer om historien til Ukraina som en del av vår felles europeiske arv.

Banner

Den tidlige moderne tiden (1400-1700-tallet) kalles ofte for en latent æra av ukrainsk historie da den får relativt lite oppmerksomhet i den offentlige diskusjonen. Men allerede da, var Ukraina en aktiv og uavhengig aktør på den europeiske politiske arenaen og signerte juridiske traktater og opprettet militære allianser.

Denne begivenheten introduserer den polsk-litauiske og kosakk-perioden i ukrainsk historie fra forskjellige perspektiver. Dr. Tetiana Hoshko, historieprofessor ved Det Ukrainske Katolske Universitetet (Lviv) vil gi en historisk kontekst for perioden som viser hvordan ideene om humanisme og reformasjon påvirket normene for urban lov. Noe som brakte ukrainske byer nærmere det juridiske lovverket til andre europeiske byer. Marina Trattner, Master of European Business Law, journalist, oversetter og blogger, vil dele historien sin om å lede teamet av svenske og ukrainske arkivarer, historikere og advokater som gjenoppretter den sanne ukrainske historien fra originaldokumentene som er bevart i arkivene til Sverige, Frankrike, Tyskland, Polen og andre land.

Bli med oss for å finne ut mer om historien til Ukraina som en del av vår felles europeiske arv.

Moderator: Nataliya Yeremeyeva (Den Ukrainske Forening i Norge)

Dette arrangementet er en del av forelesningsserien om Ukrainas historie og kultur.

Forelesningen vil også streames på prosjektets Facebook-side.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!