Ukrainsk kinematografi - Totalitarianism Survivor

Olena Honcharuk, fungerende direktør for det ukrainske nasjonale filmarkivet, kommer for å gi oss en overblikk over ukrainsk kinos 130-årige historie.

Portrettbilde av Olena Honcharuk
Foto: Privat

Denne gangen berører vi en mer moderne sjanger, nemlig kino. Vår gjest fra Ukraina, Olena Honcharuk, er fungerende direktør for Oleksandr Dovzhenko National Center i Kyiv, som er det ukrainske nasjonale filmarkivet. Olena er utdannet innen kulturstudier ved Kyiv-Mohyla Academy og har mange års erfaring fra å jobbe i "Karas" kunstgalleri og Ukrainas Nasjonale Kunstmuseum. De siste 8 årene har hun jobbet for det nasjonale filmarkivet og har vært en del av prosessen med institusjonsdannelse og ukrainske kinostudier. Olena kommer til å gi oss en overblikk av ukrainsk kinos 130-årige historie og fortelle om dens nøkkelperioder og fenomener - i sammenheng med kontekst og sosiopolitisk landskap. Denne reisen vil bli ledsaget av en kortfilmklipp fra Dovzhenko-Centre filmsamling.

Moderator: Nataliya Yeremeyeva (Den Ukrainske Forening i Norge)
Dette arrangementet er en del av forelesningsserien om Ukrainas historie og kultur.

Forelesningen vil også streames på prosjektets Facebook-side.
NB! Påmelding er nødvendig for fysisk oppmøte på Litteraturhuset.

Arrangementet foregår på engelsk.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!