Ukrainsk kinematografi - Totalitarianism Survivor

Olena Honcharuk, fungerende direktør for det ukrainske nasjonale filmarkivet, kommer for å gi oss en overblikk over ukrainsk kinos 130-årige historie.

Portrettbilde av Olena Honcharuk
Foto: Privat

Denne gangen berører vi en mer moderne sjanger, nemlig kino. Vår gjest fra Ukraina, Olena Honcharuk, er fungerende direktør for Oleksandr Dovzhenko National Center i Kyiv, som er det ukrainske nasjonale filmarkivet. Olena er utdannet innen kulturstudier ved Kyiv-Mohyla Academy og har mange års erfaring fra å jobbe i "Karas" kunstgalleri og Ukrainas Nasjonale Kunstmuseum. De siste 8 årene har hun jobbet for det nasjonale filmarkivet og har vært en del av prosessen med institusjonsdannelse og ukrainske kinostudier. Olena kommer til å gi oss en overblikk av ukrainsk kinos 130-årige historie og fortelle om dens nøkkelperioder og fenomener - i sammenheng med kontekst og sosiopolitisk landskap. Denne reisen vil bli ledsaget av en kortfilmklipp fra Dovzhenko-Centre filmsamling.

Moderator: Nataliya Yeremeyeva (Den Ukrainske Forening i Norge)
Dette arrangementet er en del av forelesningsserien om Ukrainas historie og kultur.

Forelesningen vil også streames på prosjektets Facebook-side.
NB! Påmelding er nødvendig for fysisk oppmøte på Litteraturhuset.

Arrangementet foregår på engelsk.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Skram?

This event will take place in Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!