Boklansering: Trolske skapninger i Norge

Mystiske skapninger finnes i de norske skogene. Troll, Huldra, Nøkken, Nissene, Fossegrimen.

Icon of a placeKverneland

Icon of a ticket

Gratis

Woman in forest
Photo: Per Mork

Bokserien “Trolske skapninger i Norge” er skrevet på engelsk, men kommer etter hvert på norsk. Bøkene tar for seg de ulike trolske skapningene som kun finnes i norske fjell og skoger. På dette arrangementet presenteres de to første bøkene i serien - “Troll” og “Hulder”.

Bøkene er tro mot norsk folketro, men med et moderne tilsnitt. Ikke alle eventyr skjedde for flere hundre år siden…

Med betagende bilder fra norsk natur tar disse bøkene deg med på en vandring gjennom historie, legender og utemmet natur.

Boken “Troll” inneholder ekte fotografier av faktiske Troll og forklarer i detalj hva Troll er, de ulike typer av Troll, hva de spiser, hva de tenker på samt det nyeste innen Trollforskning.

Boken “Hulder” er spesiell fordi ingen bøker tidligere har blitt skrevet på engelsk om Huldra. Hun er en essensiell del av mystikken som kjennetegner den norske naturen.

Vi bemerker at bøkene er ment for et voksent publikum.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Kverneland?

Dette arrangementet finner sted i Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!