Lansering av Ecological Democracy

Forfatter Odin Lysaker samtaler med Simone Kotva, Martin Lee Mueller og Sigurd Hverven.

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Arrangert avOdin Lysaker

Icon of a ticket

Gratis

Banner
Foto: Odin lysaker (Lars Verket), Sigurd Hverven (Bjørnar Evenshaug)

I forbindelse med lanseringen av boken "Ecological Democracy: Caring for for the Earth in the Anthropocene", samtaler forfatter Odin Lysaker med Simone Kotva, Martin Lee Mueller og Sigurd Hverven. I tillegg til samtalen, blir det spørsmål fra salen.

Boken ser på hvorfor og hvordan demokratiet bør endres i møte med dagens økologiske krise. Ifølge Lysaker må vi studere natur- og demokratisyn i sammenheng. Han gjør det ved å koble et økosentrisk natursyn med et økologisk demokratisyn, der alle berørte av økokrisen skal høres. Økosentrismen sier at alt eksisterende har moralsk egenverdi.

Boken tar også til orde for økologisk kjærlighet, som økosentrisme i praksis. Dette er kjærligheten til alt som finnes og som ut fra sin moralske egenverdi bør beskyttes absolutt.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Kverneland?

Dette arrangementet finner sted i Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!