Lansering av Ecological Democracy

Forfatter Odin Lysaker samtaler med Simone Kotva, Martin Lee Mueller og Sigurd Hverven.

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Organised byOdin Lysaker

Icon of a ticket

Free

Banner
Foto: Odin lysaker (Lars Verket), Sigurd Hverven (Bjørnar Evenshaug)

I forbindelse med lanseringen av boken "Ecological Democracy: Caring for for the Earth in the Anthropocene", samtaler forfatter Odin Lysaker med Simone Kotva, Martin Lee Mueller og Sigurd Hverven. I tillegg til samtalen, blir det spørsmål fra salen.

Boken ser på hvorfor og hvordan demokratiet bør endres i møte med dagens økologiske krise. Ifølge Lysaker må vi studere natur- og demokratisyn i sammenheng. Han gjør det ved å koble et økosentrisk natursyn med et økologisk demokratisyn, der alle berørte av økokrisen skal høres. Økosentrismen sier at alt eksisterende har moralsk egenverdi.

Boken tar også til orde for økologisk kjærlighet, som økosentrisme i praksis. Dette er kjærligheten til alt som finnes og som ut fra sin moralske egenverdi bør beskyttes absolutt.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Kverneland?

This event will take place in Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!