Kvinnedagen 2024

Hvordan unngå de typiske "kvinnefellene"?

Banner

Kvinner kommer ofte dårligere ut økonomisk enn menn ved samlivsbrudd. Hvorfor er det slik? Og hvordan kan kvinner ta kloke økonomiske og juridiske valg i parforholdet?

I anledning kvinnedagen vil Dalan advokatfirma sette fokus på kvinners juridiske og økonomiske rettigheter i samlivet gjennom foredrag og samtale på Litteraturhuset på selveste 8. mars.

Vi vil blant annet ta for oss følgende spørsmål: Hva bør jeg vite når jeg skal etablere meg? Bør vi ha samboerkontrakt, og hva bør stå i en slik kontrakt? Hva er egentlig forskjellene på å være samboer og gift – og er det noe poeng å gifte seg? Hvordan forholder jeg meg til de klassiske «kvinnefellene»? Og hvordan kan begge parter ta kloke økonomiske og juridiske valg i forholdet?

Arrangementet er todelt. Først vil advokater fra Dalan advokatfirma holde innledninger, hvor de formidler praktisk og viktig informasjon om hva kvinner og menn i etableringsfasen bør være klar over. Deretter blir det en panelsamtale blant annet om hvordan man kan snakke med partner om disse temaene på en god måte, samt andre praktiske råd og tips.

I panelsamtalen deltar økonom, forfatter og foredragsholder Kjersti Grønseth, også kjent som «Forbrukerfrue». I tillegg kommer Karoline Møller, som er parterapeut og journalist i NRK og har laget den populære samlivspodcasten «Havarikommisjonen». I tillegg vil representanter fra Dalan advokatfirma, en av Norges største fagmiljøer innen familie- og arverett, bidra med sine erfaringer.

Det blir anledning til spørsmål fra salen underveis i panelsamtalen. Det blir også mulighet for å slå av en prat med advokatene og de øvrige deltakerne i panelet i etterkant av arrangementet.

Arrangementet er særlig rettet mot kvinner og menn i etableringsfasen, men alle er selvsagt velkomne. Vel møtt!

Sted: Skram-salen på Litteraturhuset

Tid: 8. mars kl. 15.30-17.30. Kom gjerne litt før arrangementsstart for servering av kaffe/te.

Arrangementet er GRATIS, men pga. begrenset antall plasser kreves det påmelding

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!