Innblikk #2: Den grafiske fortellingens muligheter

Mestermøte mellom Martin Ernstsen og Trond Bredesen!

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Arrangert avLeser Søker Bok

Icon of a ticket

Gratis

Martin Ernstsen og Trond Bredesen
Martin Ernstsen, foto: Julie Pike. Trond Bredesen, foto: Jan Tore Eriksen / NORLA See less

Leser søker bok feirer 20-års jubileum og de tre siste torsdagene i november inviterer vi publikum til arrangementsserien Innblikk, med tema som flerkulturell og språklig identitet, tegneseriers og den grafiske fortellingens visuelle muligheter samt om poesi og om å skrive det umulige. Velkommen!

Innblikk #2: Den grafiske fortellingens muligheter – dit ordene ikke når

Mestermøte mellom Martin Ernstsen og Trond Bredesen!

I høst har tegneserieskaperne Martin Ernstsen og Trond Bredesen kommet med hver sin kritikerroste utgivelse som begge omhandler demens i nær familie - Ernstsen med tegneserieromanen «Men hvem er du» (Gyldendal) og Trond Bredesen med «Mora mi» (No Comprendo).

I tegneseriemediet er det en lang tradisjon at serieskapere bearbeider personlige historier kunstnerisk. Hvilke muligheter har den visuelle fortellingen der ord kommer til kort? I denne samtalen vil Ernstsen og Bredesen gå tett på den kunstneriske prosessen bak de to ulike utgivelsene. Hvordan har de arbeidet for å løfte personlig erfaringer til allmenngyldige og dypt bevegende fortellinger?

Martin Ernstsen er en norsk tegneserieskaper, illustratør og barnebokforfatter, utdannet ved Kent Institute of Art and Design i Maidstone, England og Konstfack i Stockholm. Sitt store gjennombrudd fikk han med sin tegneserieversjon av Knut Hamsuns Sult, som vant Brageprisen i 2019 og som også var støttet av Leser søker bok.

Trond Bredesen er utdannet ved Fachhochschule Münster i Tyskland, er en anerkjent illustratør og designer som har mottatt en rekke priser for sine illustrasjoner i Visuelt, Gullblyanten og Årets Vakreste Bøker. Han vant Kulturdepartementets illustrasjonspris for barne- og ungdomsbøker 2013 for serien Kunstdetektivene. Mora mi er hans debut som tegneserieskaper.

Eivor Vindenes har bakgrunn som redaktør og er litterær rådgiver i Leser søker bok. Hun har arbeidet tett med begge utgivelsene og vil lede kveldens samtale.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Kverneland?

Dette arrangementet finner sted i Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!