Hel ved eller vill vest?

Går vi mot millimeterjuss og mistillit i norske skoger? Vi tar debatten

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avNorskog

Skog

NORSKOG ønsker velkommen til debatt på Litteraturhuset i Oslo 13. februar. Temaet er behovet for strengere regulering, og storsamfunnets tillit til skogbruket.

De siste årene har norsk skogbruk vært i søkelyset. Flere aktører har tatt til orde for strengere regulering, og vist til ensartet skogbruk, flatehogst og dårlig økologisk tilstand i skog i sin argumentasjon for hvorfor dette er nødvendig.

NORSKOG er opptatt av åpen debatt rundt reguleringen av vår bransje. Vi er derfor glade for å ønske velkommen til seminaret «Hel ved eller vill vest – mot millimeterjuss og mistillit i norske skoger?”.

Hvilke problemer ønskes løst?

Hvor reelt er behovet for strengere regulering? Hvilke problemer skal eventuell ny lovgivning løse? Og har jussen allerede virkemidler som gjør at man kan løse disse problemene? Dette er noen av spørsmålene som vil bli diskutert på seminaret.

Foredragsholdere:

  • Fredrik Holth, Dosent, Institutt for eiendom og jus, NMBU , partner, Holth&Winge
  • Peder Landfald, Partner, Dæhlin Sand Advokatfirma
  • Kristine Jacobsen, jurist og næringspolitisk rådgiver i NORSKOG
  • Ordstyrer er Arne Rørå, administrerende direktør i NORSKOG. Detaljert program publiseres i løpet av kort tid.

Viktig spørsmål å løfte

Hvorvidt strengere regulering av skogbruket er nødvendig er et viktig spørsmål å løfte, både for norske skogeiere og hele storsamfunnet.

– Behovet for ny skogbrukslovgivning og veien videre når det gjelder regulering av bransjen er et svært viktig spørsmål både for skogeierne og storsamfunnet. Vi ønsker derfor åpen debatt om de konkrete utfordringene vår bransje står ovenfor, samtidig som vi spør oss om hvorvidt mer offentlig regulering er riktig vei for skognæringen, sier Benthe E. Løvenskiold, næringspolitisk sjef i NORSKOG.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!