Fosse for dumskallar

Linda Eide og Sjur Hjeltnes om Jon Fosse: Mannen, diktinga og livet.

Foto av Linda Eide på scenen som leser fra en bok.
Foto: Jarle Hovda Moe

Høyrt masse om Fosse, men aldri lese han? Lese Fosse, men nysgjerrig på mannen?

Velkomen til noko såpass sjeldan som ei lys og lett Fosse-framsyning. Fosse for dumskallar er forteljingar, analysar og anekdotar om det største fenomenet som nokosinne har kome frå Hardanger. Verdas fyrste nobelprisvinnar i litteratur med nynorsk som hovudmål!

Kven er han, kva skriv han, korleis skriv han, og kva var det eigentleg som skjedde då mannen som aldri skulle skriva for teater, over natta vart ein verdsberømt dramatikar? Kva er forholdet hans til komma, komle og bilkøyring? Og ikkje minst: Er Fosse så forbanna utilgjengeleg som folk skal ha det til?

Dette er dumskallens inngangsbillett til Fosse-riket. Og jamvel den vidarekomne kan henta med seg nokre nyttige studiepoeng.

Linda Eide har jobba som journalist og programleiar i NRK radio og fjernsyn i over tre tiår. Ho har fått ei rekke prisar for si formidling. Eide skriv også bøker og teaterframsyningar, og framfører sjølv det ho skriv. Sidan 2017 har ho fronta programmet «Eides språksjov» og gjort språkopplæring til laurdagsunderhalding på NRK1.

Sjur Hjeltnes er klassisk pianist og seriøs komikar frå Voss. Han har studert ved Griegakademiet i Bergen og École Normale de Musique de Paris, og har vore kapellmeister, skodespelar og komikar i alt frå revy til samtidsteater. For tida er han kapellmeister på «Eides språksjov».

Arrangementet er ein del av Fosse-fest 7.-10. desember, der vi feirar Jon Fosse og forfattarskapen hans i samband med Nobelpris-markeringa i Stockholm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!