Saklig søndag: Fortellinger om abort

Samtale med June Holm og Vilde Bratland Hansen

Portrett av June Holm og Vilde Bratland Hansen
Foto: Siw Pessar

Abort er en vanlig erfaring blant norske kvinner. Om lag 30 prosent tar abort i løpet av livet – i tillegg er spontanabort utbredt. Likevel er abort et tema som er underkommunisert og ofte tabubelagt.

Da June Holm ble uønsket gravid og tok abort, følte hun på både ensomhet, skam og skyldfølelse. Da Vilde Bratland Hansen ville være en god støtte for en venninne som gjennomgikk en abort, fant hun ikke litteratur som kunne være til hjelp. De to forfatterne bestemte seg for å snakke med norske kvinner om hvordan de opplever både provosert abort og spontanabort. For noen er opplevelsen uproblematisk, mens andre synes valget er vanskelig – og noen står i en utfordrende livssituasjon. Kvinnene har ulike historier, men de fleste deler samme ønske: Vi må snakke mer om abort.

I sin nye bok Avbrutt. Fortellinger om abort dokumenterer Holm og Hansen ulike abortprosesser og lar også helsepersonell komme til orde. Deres håp er at boken skaper større forståelse og mer åpenhet om et viktig tema. Ikke gå glipp av samtalen deres på scenen denne søndagen.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!