Er det en plass for atomkraft i norsk energidebatt?

Norge trenger mer kraft. Vindkraft krever at vi ofrer natur. Solkraft får kritikk for uforsvarlige forsyningskjeder. Mange mener vi burde satse på atomkraft, men er det uten problemer?

Banner

Norge trenger ifølge Energikommisjonen 50 TWh mer strøm i året innen 2030. Med atomkraft vil man få en stor og stabil krafttilførsel, men flere påpeker at energiformen er dyr og vanskelig å få på plass, med store problemer for avfallsforvaltning. I Fukushima i Japan pågår fremdeles oppryddingen etter ulykken i 2011. Er ulempene større enn gevinsten?

På 38-årsdagen for Tsjernobyl-ulykken i Ukraina, inviterer Natur og Ungdom og Nei til Atomvåpen til debatt, i samarbeid med Naturvernforbundet og Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet.

Arrangementet er delt opp i to bolker. Det blir først en innledning fra Direktorater for Strålevern og Atomberedskap og Norsk Nuklæer Dekommisjonering om norske erfaringer med beredskap etter Tsjernobylulykken og under krigen i Ukraina og utfordringene med håndtering og lagring av atomavfall.

Deretter blir det debatt - Rådgiver i Naturvernforbundet, Bror Eskil Heiret, møter Mathias Meyer, leder i Klimavenner for kjernekraft. Er det en plass for kjernekraft i den norske energidebatten?

PROGRAM

18.00 – 18.05: Tora Vassnes, holder innledning

18.05 – 18.15: Fredrik Espegren, DSA

18.15 – 18.25: Nils Bøhmer, NND

18.25 – 18.30: spørsmål og svar

18.30 – 18.45: Pause med enkel servering

Paneldebatt

18:45 – 18.50: Introduksjon av paneldeltakere

18.50 – 19.15: Paneldebatt

19.15 – 19.25: Panelister svarer på spørsmål fra salen

19.25 – 19.30: Felles avslutting

Det vil bli servert mat og drikke. Påmelding kreves.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!