Boklansering: Den store løvejakten

Den store løvejakten – om maasaier, savannen og arven fra kolonitiden. Samtale med Ole Bernt Frøshaug og Thomas Hylland Eriksen.

Icon of a placeWergeland

Icon of a ticket50 ,- (Billetter selges også i døra)

Løve
Foto: Ole Bernt Frøshaug

En samtale med forfatteren Ole Bernt Frøshaug ledet av sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen – krydret med bilder og filmklipp.

Et arrangement for alle som er interessert i historie, ville dyr og bevaring av verdens naturmangfold – og til de som en gang har reist, bodd eller jobbet i Øst-Afrika.

Den store løvejakten er et mangefarget møte med maasaiene i Kenya, deres gamle fortellinger og deres nye virkelighet. Maasaienes beretninger knytter forfatteren til løvenes urgamle historie, kolonitiden og frigjøringskrigen i Kenya, og også til turisme og nykolonialisme. Utfordringen til å skrive denne boken fikk han fra en gammel maasaileder som hadde opplevd britenes invasjon, tapet av land til europeiske nybyggere og de senere årenes strøm av safariturister. Boken kan leses som en eventyrlig, illustrert reiseskildring. Leseren tas med ut på savannen og inn i landskapet maasaiene behersker. Her trengs deres kunnskaper, om de siste store villdyrene på kloden skal reddes fra utryddelse.

The greatest problems in the world are the result of the difference in how nature works, and the way people thing. Gregory Bateson

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!