Boklansering: Den store løvejakten

Den store løvejakten – om maasaier, savannen og arven fra kolonitiden. Samtale med Ole Bernt Frøshaug og Thomas Hylland Eriksen.

Icon of a placeWergeland

Icon of a ticket50 ,- (Billetter selges også i døra)

Løve
Foto: Ole Bernt Frøshaug

En samtale med forfatteren Ole Bernt Frøshaug ledet av sosialantropologen Thomas Hylland Eriksen – krydret med bilder og filmklipp.

Et arrangement for alle som er interessert i historie, ville dyr og bevaring av verdens naturmangfold – og til de som en gang har reist, bodd eller jobbet i Øst-Afrika.

Den store løvejakten er et mangefarget møte med maasaiene i Kenya, deres gamle fortellinger og deres nye virkelighet. Maasaienes beretninger knytter forfatteren til løvenes urgamle historie, kolonitiden og frigjøringskrigen i Kenya, og også til turisme og nykolonialisme. Utfordringen til å skrive denne boken fikk han fra en gammel maasaileder som hadde opplevd britenes invasjon, tapet av land til europeiske nybyggere og de senere årenes strøm av safariturister. Boken kan leses som en eventyrlig, illustrert reiseskildring. Leseren tas med ut på savannen og inn i landskapet maasaiene behersker. Her trengs deres kunnskaper, om de siste store villdyrene på kloden skal reddes fra utryddelse.

The greatest problems in the world are the result of the difference in how nature works, and the way people thing. Gregory Bateson

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Wergeland?

This event will take place in Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!