Boklansering: Mimetisk Dybde i Hamlet

Presentasjonen vil se nærmere på hvordan Shakespeare etablerer psykologiske gåter for både publikum og rollefigurer.

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Arrangert avRune Myrland

Icon of a ticket

Gratis

Book cover and author

Tematikken i William Shake­speares Hamlet er aktuell som aldri før. Den moderne politiske virkeligheten med sine alternative sannheter er som et helsingørsk narrespill hvor vi aldri kan være sikre på om noe er hva det utgir seg for å være.

Tolkningsproblemene i Hamlet har gjort tragedien til verdens mest analyserte. Presentasjonen vil se nærmere på hvordan Shakespeare etablerer psykologiske gåter for både publikum og rollefigurer. Dernest på hvordan han utforsker mer og mindre vellykkede strategier mennesker bruker for å navigere i et mangetydig psykologisk landskap.

Gjennom prins Hamlet gir Shakespeare oss muligens innsikt i hans egen måte å observere og analysere menneskelig atferd på.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Kverneland?

Dette arrangementet finner sted i Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!