Boklansering: Mimetisk Dybde i Hamlet

Presentasjonen vil se nærmere på hvordan Shakespeare etablerer psykologiske gåter for både publikum og rollefigurer.

Icon of a placeKverneland

Icon of an id badge

Organised byRune Myrland

Icon of a ticket

Free

Book cover and author

Tematikken i William Shake­speares Hamlet er aktuell som aldri før. Den moderne politiske virkeligheten med sine alternative sannheter er som et helsingørsk narrespill hvor vi aldri kan være sikre på om noe er hva det utgir seg for å være.

Tolkningsproblemene i Hamlet har gjort tragedien til verdens mest analyserte. Presentasjonen vil se nærmere på hvordan Shakespeare etablerer psykologiske gåter for både publikum og rollefigurer. Dernest på hvordan han utforsker mer og mindre vellykkede strategier mennesker bruker for å navigere i et mangetydig psykologisk landskap.

Gjennom prins Hamlet gir Shakespeare oss muligens innsikt i hans egen måte å observere og analysere menneskelig atferd på.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Kverneland?

This event will take place in Kverneland. Kverneland er en lys sal med utsikt mot Slottsparken.

Bilde av salen Kverneland på Litteraturhuset, med en stor veggillustrasjon som viser norske forfattere, tegnet av Steffen Kverneland.

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!