Boklansering: Hilde Henriksen og Mina Adampours "Sana og øynene"

Det unike forsoningsprosjektet Sana og øynene er en overraskende fortsettelse av den voldsomme debatten om boka Sitronlimonaden.

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avKagge forlag

Icon of a ticket

Gratis

Portrettbilder av Mina Adampour og Hilde Henriksen, samt bokomslaget til "Sana og øynene" med blomsterillustrasjoner rundt
Foto: Privat

I oktober 2022 møttes Hilde Henriksen og Mina Adampour på Litteraturhuset for å snakke sammen uten media eller publikum til stede, og der ble frøet sådd til å skrive en barnebok sammen. Susanne Kaluza leder samtalen med forfatterne om det som er blitt "Sana og øynene".

Om boka

Sana bor sammen med mamma, pappa og søsknene Mariam og Hassan. Men hvorfor ser mange så rart på mamma når de går sammen hjem fra skolen? Og kommer mamma noen gang til å få seg en venn?

Sana og øynene er en fortelling om det å vokse opp i en minoritetsfamilie. Boka gir både innblikk i og forståelse for hvordan det er å vokse opp i en minoritetsfamilie, føle seg annerledes og hvordan vi alle trenger å bli sett og inkludert - uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra. Og hvordan hverdagen kan bli enklere om vi ser på hverandre med vennlige blikk.

Boka er illustrert av Kristina Farstad Bjerkek.

Om forfatterne

Hilde Henriksen er lærer og barnebokforfatter. Hun har blant annet utgitt Dobbelt mamma. Om å være mamma i et nytt land og Sitronlimonaden. Mina Adampour er lege og samfunnsdebattant. Hun har tidligere utgitt en rekke bøker, sist diktsamlingen Naturen. Sana og øynene er hennes første barnebok.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!