Boklansering: Hilde Henriksen og Mina Adampours "Sana og øynene"

Det unike forsoningsprosjektet Sana og øynene er en overraskende fortsettelse av den voldsomme debatten om boka Sitronlimonaden.

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Organised byKagge forlag

Icon of a ticket

Free

Portrettbilder av Mina Adampour og Hilde Henriksen, samt bokomslaget til "Sana og øynene" med blomsterillustrasjoner rundt
Foto: Privat

I oktober 2022 møttes Hilde Henriksen og Mina Adampour på Litteraturhuset for å snakke sammen uten media eller publikum til stede, og der ble frøet sådd til å skrive en barnebok sammen. Susanne Kaluza leder samtalen med forfatterne om det som er blitt "Sana og øynene".

Om boka

Sana bor sammen med mamma, pappa og søsknene Mariam og Hassan. Men hvorfor ser mange så rart på mamma når de går sammen hjem fra skolen? Og kommer mamma noen gang til å få seg en venn?

Sana og øynene er en fortelling om det å vokse opp i en minoritetsfamilie. Boka gir både innblikk i og forståelse for hvordan det er å vokse opp i en minoritetsfamilie, føle seg annerledes og hvordan vi alle trenger å bli sett og inkludert - uansett hvem vi er og hvor vi kommer fra. Og hvordan hverdagen kan bli enklere om vi ser på hverandre med vennlige blikk.

Boka er illustrert av Kristina Farstad Bjerkek.

Om forfatterne

Hilde Henriksen er lærer og barnebokforfatter. Hun har blant annet utgitt Dobbelt mamma. Om å være mamma i et nytt land og Sitronlimonaden. Mina Adampour er lege og samfunnsdebattant. Hun har tidligere utgitt en rekke bøker, sist diktsamlingen Naturen. Sana og øynene er hennes første barnebok.

The individual organizer is responsible for the event and text, obtaining photo permission, and photo credit. For questions about content, participants, or other details, please contact the organizer directly.


Do you want to rent Skram?

This event will take place in Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Sign up for our newsletter

Sign up for our weekly newsletter – and get exciting news and events in your inbox every week!