Tilgjengelighet

Litteraturhuset skal være et hus for alle. Derfor legger vi vekt på tilgjengelighet i selve bygget så vel som i program og informasjonsmateriell.


Tilgjengelighet

Framkommelighet

Bygget har to innganger. Den ene er på forsiden av huset, med trapper opp til inngangsdøren, da kommer man rett inn til bokhandelen og restauranten. Den andre er lokalisert på høyre side av huset, og er på bakkeplan. Denne inngangen har også motorisert døråpner og direkte adgang til publikumsheis. Heisen gir tilgang til alle etasjer, og dermed også alle arrangementssaler og toalett. Alle våre saler har dørkarmer med høyde og bredde tilpasset rullestoler. I første etasje er det et eget HC-toalett ved siden av Wergeland-salen.

Tolker og ledsagere med ledsagerbevis kommer gratis inn på arrangementer i regi av Litteraturhuset. Meld gjerne fra om ledsagere i forkant av arrangementet, så sørger vi for at det er holdt av plass, da det ofte kan være mye publikum på arrangementer.

Teleslynge

Salene Wergeland og Skram har et digitalt teleslynge-system for kringkasting av lyd over wifi. Man må være koblet til vårt gjestenettverk, og skanne en QR-kode med telefonen, så får man mulighet til å lytte gjennom appen ListenEverywhere.

I de mindre salene på huset er det ikke fast installert teleslynge, men det finnes en mobil løsning som kan settes opp etter behov. Dette må meldes fra om til administrasjonen på forhånd.

Transport og adkomst

Kollektiv transport

Trikk 17, 18 og 19 og buss 21 bringer deg nærmest mulig huset. Nærmeste tog- og T-banestasjon er Nationaltheatret. Se ruter.no eller Ruters reiseapp for mer informasjon.

Sykkelparkering

Det finnes sykkelstativer langsmed oppkjørselen på forsiden av huset. De nærmeste bysykkelstativene er Parkveien – Ved trikkestoppet og Uranienborgveien – vest for Slottsparken.

Barnevogner

Brannforskriftene tillater dessverre ikke at man tar med barnevogner inn i huset. Disse kan i stedet parkeres ved sideinngangen på høyre side av huset.

Parkering

Det er ingen parkeringsplasser tilknyttet huset, men det er en betalt parkeringsplass i krysset Wergelandsveien/Parkveien. Det finnes noen kommunale HC-plasser nederst i Uranienborgveien mot Parkveien.

Vi ber om at alle leveranser blir levert på baksiden av huset. Da må man kjøre opp Hegdehaugsveien fra Sven Bruns gate, retning Holbergs plass.