How to Proceed

«How To Proceed» er en engelskspråklig podkast der forfatter Linn Ullmann snakker med noen av verdens fremste nålevende forfattere om kreativitet og skriving.

Cover for podkasten How to Proceed, med illustrert portrett av Linn Ullmann
Design: Jørgen Brynhildsvoll, Illustrasjon: Julius Vidarssønn Langhoff

Du finner podkasten i din foretrukne spiller:

Da verden stengte ned under korona-pandemien, lagde Litteraturhuset og forfatter Linn Ullmann podkasten «How To Proceed», en engelskspråklig podkast der Ullmann og andre gjesteintervjuere snakker med noen av verdens fremste nålevende forfattere om kreativitet og skriving, om bøkene deres og om den verden de befant seg i under pandemien.

– Ideen sprang ut av behovet for litterær dialog i en tid der så mye er snudd på hodet, med koronapandemien, nedstengingen av samfunnet, børsras, klimakrise, skjerpede politiske motsetninger og massedemonstrasjonene som har spredd seg fra USA til hele verden. Dette påvirker hvordan vi ser verden, og for oss forfattere påvirker det også hvordan vi jobber, hvordan og hva vi skriver, sier Linn Ullmann.

Sammen med Ullmann dro Litteraturhuset i gang en litterær samtale på tvers av landegrensene, hvor kjente forfattere reflekterte over hva som skjedde i verden, hvordan det påvirket skrivingen, hva slags ansvar forfattere har for hva de rapporterer om og hvor veien skulle gå videre. I podkasten kan du høre litterære stoheter som George Saunders, Ali Smith, Terrance Hayes, Arundhati Roy og Anne Carson.

Alle samtalene er på engelsk. Podkast-prosjektet er nå avsluttet, men alle episodene er fortsatt tilgjengelige.

Disse har gjestet podkasten:

Terrance Hayes
Terrance Hayes
Rachel Cusk
Rachel Cusk
Mary Ruefle
Mary Ruefle
Joyce Carol Oates
Joyce Carol Oates
George Saunders
George Saunders
Emmanuele Carrère
Emmanuele Carrère
Edwidge Danticat
Edwidge Danticat
Édouard Louis
Édouard Louis
Deborah Levy
Deborah Levy
Arundhati Roy
Arundhati Roy
Anne Carson
Anne Carson
Ali Smith
Ali Smith
Moez Surani
Moez Surani
Jenny Erpenbeck
Jenny Erpenbeck
Valeria Luiselli
Valeria Luiselli

Alle illustrasjoner: Julius Vidarssønn Langhoff