For barn og unge

Litteraturhuset har som mål å vekke leselysten, ikke minst hos barn og unge! Hos oss finner du engasjerende arrangement og digitalt innhold for barnehager, skoler og småbarnsfamilier.

Illustrasjon av eventyret Rødhette og ulven
Illustrasjon: Camilla Kuhn

Velkommen til Litteraturhuset! Vi er et hus for alle som er glade i bøker, og har mange morsomme aktiviteter for barn og unge. Hos oss har vi eventyrstund for barnehager, skolebesøk for alle trinn og åpne arrangement for hele familien.

I tillegg til alt som skjer på huset, har vi også mye digitalt innhold for barn. Blant annet eventyrstunder for de minste, flerspråklige fortellerstunder på nesten 20 språk og engasjerende podkaster. Alt vårt digitale innhold kan du alltid kose deg med helt gratis. Enkelte av våre skolebesøk tilgjengeliggjøres også digitalt for skoler utenfor Oslo.

Barnehagebesøk

Bilde av forteller på Litteraturhusets barnerom

Alle Oslos barnehager er velkomne til gratis eventyrstunder på barnerommet Sjeherasad på Litteraturhuset! Over 95.000 barnehagebarn har fått høre fortellinger og eventyr på Litteraturhuset siden tilbudet åpnet.

Skolebesøk

Bilde av skolebesøk på Litteraturhuset

Litteraturhuset tilbyr hvert år skolebesøk for alle trinn i grunnskolen og VGS, hvor elevene får møte ulike skjønnlitterære forfattere, sakprosaforfattere og illustratører. Tilbudet er gratis og har årlig besøk av mellom 17 000 og 25 000 elever.

Videoserier

Litteraturhuset har flere morsomme videoserier for barn.
Videoene er gratis og tilgjengelig for alle.

Illustrasjon av eventyret Skinnvotten

Flerspråklig fortellerstund

I serien «Flerspråklig fortellerstund» får du høre eventyr på norsk og et annet språk – samtidig! Vi har eventyr på hele 17 språk, og det kommer stadig flere.

Gullhår og de tre bjørnene

Eventyrstunder

Har du lyst til å høre et eventyr? Eventyrstundene er illustrert, og egner seg godt for de ganske små.

Tegnesnakk med John Jamtli

Tegnesnakk

I serien «Tegnesnakk» kan barna hente inspirasjon fra illustratører som viser hvordan de jobber når de lager barnebøker!

Podkaster for barn

Podkastcover «Borte i boka»

Borte i boka

Leselyst-podkast for barn om aktuelle barnebøker!

Podkastcover «Verden rundt med eventyr»

Verden rundt med eventyr

Flerspråklig fortellerstund som podkast.

Kommende arrangementer

Fullt program for barn og unge, både åpne arrangement og arrangement for skoler.

Det er ingen kommende arrangementer.

Det er ingen kommende arrangementer.