Sommeren på Litteraturhuset

Snikkikk på høstens bøker, klubbøya og en av Oslos fineste uteserveringer

Publisert 28. mai 2024

Illustrasjon av trappa på Litteraturhuset
Ill: Espen Friberg

Velkommen til litterært påfyll og den solrike uteserveringen på Litteraturhuset gjennom sommeren!

Som alltid finner du vår tradisjonelle Snikkikk på sommerprogrammet, hvor du får en tjuvstart på høstens bøker med forfatteren selv. Nikolaj Frobenius, Ingeborg Arvola, Jan Grue og Maria Kjos Fonn kommer for å lese fra romanene de holder på å ferdigstille til årets bokhøst, og 30. juli leser Anna Kleiva, Nils-Øivind Haagensen og Thomas Marco Blatt fra sine kommende diktbøker på en egen poesi-snikkikk.

De litterære førpremierene foregår på tirsdager kl. 18 gjennom sommeren. Vi gleder oss til å høre hva bokhøsten har i vente for oss! Klikk deg inn på forfatternavnene for mer info.

Klubbøya

Også i år inviterer Litteraturhuset til arrangement i forbindelse med Øya-festivalen!

Med arrangementet Patti Smith VS PJ Harvey inviterer vi til battle for å avgjøre en gang for alle hvem som er aller kulest av musikerne Patti Smith og PJ Harvey. Nazneen Khan-Østrem (Team Patti) og Sigrid Hvidsten (Team PJ) holder hver sin forsvarstale for sin favoritt, og publikum får den umulige oppgaven å kåre en vinner. Les mer og sikre deg stemmerett her

Åpningstider kafe og bokhandel

Kafe Oslo og Norli Litteraturhuset bidrar på ypperste vis til sommerstemningen på huset. Finn sommerlektyren i bokhandelen og nyt noe godt fra kafeen – plassert på trappa eller under trærne på uteserveringen foran huset.

Åpningstidene er noe endret i sommersesongen (juli/august):

Norli Litteraturhuset:

Tirsdag: 12–19

Onsdag-lørdag: 12–18

Kafe Oslo:

Tirsdag–lørdag: 11–23 (kjøkkenet har åpent 12–22)

Søndager holdes stengt fra 7.juli-11.august og mandager er stengt i juli.

Velkommen til sommeren på Litteraturhuset!