Yesterday’s news

Jared Diamond og Thomas Hylland Eriksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER NÅ UTSOLGT I HOVEDSALEN (WERGELAND). BILLETTER TIL DIREKTEOVERFØRING PÅ STORSKJERM I KJELLEREN (50,-) KAN KJØPES HER (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=13095&frs_id=4038164&frs_pris=&dato=&p_id=154&).

Det er ikke steinalderdiett Jared Diamond tar til orde for, selv om han i sin nye bok hevder at menneskekroppen og menneskets psyke er bedre tilpasset steinalderlivet enn livet med Iphone 5.

Den amerikanske evolusjonsbiologen og sakprosaforfatteren er best kjent for boka Våpen, pest og stål. Menneskenes historie gjennom 13 000 år, som ga ham Pulitzer-prisen i 1998. Boka The World Until Yesterday oversettes av Alexander Leborg og får tittelen Verden fram til i går når den kommer på norsk til høsten. Her ser Diamond nærmere på den kunnskapen som tradisjonelle samfunn har ervervet seg gjennom tusenvis av år, og som nå kastes over bord uten nærmere ettertanke.

Hvordan så livet ut før vi begynte å bekymre oss for karrierevalg og slankekurer? Og er det riktig at samfunn som er organisert mer i tråd med menneskehetens nesten seks milloner år gamle historie, kan lære oss viktige ting om kommunikasjon og om hvordan vi skal bli lykkeligere som mennesker og medmennesker? Diamond snakker med Thomas Hylland Eriksen om gårsdagens viktige oppdagelser på Litteraturhuset denne kvelden.

FOTO: Reed Hutchinson/UCLA

Wergeland Litteraturhuset Jared Diamond og Thomas Hylland Eriksen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!