Xi Jinpings Kina

Saklig søndag med Marte Kjær Galtung og Stig Stenslie

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Marte Kjær Galtung og Stig Stenslie

Under Xi Jinping har Kina blitt en global supermakt som utfordrer USAs rolle. Dette er også noe Norge i stadig større grad føler på tennene. Samtidig har Xi sentralisert og monopolisert makt på hjemmebane på en måte ingen har klart i Kina siden Mao. Hans kontroll over det politiske apparatet, rettsvesenet, sikkerhetstjenestene og mediene er nærmest absolutt, og landet har de siste årene utviklet seg raskt i en stadig mer autoritær retning.

Men, hvem er egentlig Xi Jinping? Marte Kjær Galtung og Stig Stenslie har sammen skrevet boken Xi Jinpings Kina. Her bruker forfatterne Xis liv som prisme for å forstå landets politiske utvikling de siste ti årene. I hvilken retning går Kina, og hva har det å si for kinesere flest – og verden for øvrig? Besøk Litteraturhuset denne søndagen og hør fra forfatterne selv.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 3. oktober https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/xi_jinpings_kina_saklig_soendag_med_marte_kjaer_galtung_og_stig_stenslie Saklig søndag

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!