Wladimir Kaminer

En russer i Berlin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Wladimir Kaminer, født i Moskva i 1967, vokste opp på den østre siden av jernteppet. Sammen med slackere, kunstnere, jobbsøkende og andre likesinnede reiste han fra daværende Sovjetunionen til Øst-Berlin i tidsperioden mellom murens fall i 1989 og gjenforeningen 1990. Her etablerte han sin multikunstneriske virksomhet, som kjennetegnes av å formidle et skrått blikk på det å befinne seg i et annet land, og å skrive på et annet språk enn det som er sitt eget.

Den litterære debuten kom med Russendisko i 2000, og siden har den produktive forfatteren skrevet ti bøker. Blant bøkene hans er Reisen til Trulala (2003), Russerdisko (2004) og Min tyske jungelbok (2005) oversatt til norsk. Hans siste bok er den moderat delikate kokeboken Küche Totalitär, om hverdagsmat i østblokken.

Møt Kaminer i samtale med Berlin-kjenner og kommentator i NRK Kulturnytt Knut Hoem. Etter samtalen spiller Kaminer og Yuriy Gurzhy opp til Russerdisko.

Billetter til samtalen med Wladimir Kaminer og Knut Hoem er nå utsolgt. Vi legger imidlertid ut flere billetter til Russerdisko kl. 22 som kan kjøpes i døra til kr. 50,-.

Med støtte fra Goethe-Institut Oslo og Tysklands ambassade.

Wergeland Litteraturhuset En russer i Berlin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!