Webinar: Hvordan skape meningsfulle aktiviteter for mennesker med demens?

Nasjonalforeningen for folkehelsen har spurt mennesker med demens om hva som skal til for at aktiviteter skal oppleves meningsfulle og kommet fram til noen felles kjennetegn.

Icon of a placeWebinar

Mennesker som går tur i skogen

Følg webinaret direkte på Facebook 2. november og se opptaket

Demenskoret tok Norge med storm, og viste hvor viktig aktivitet er for mennesker med demens og deres pårørende. Aktiviteter med mening gir livskvalitet til mennesker som lever med alvorlig sykdom. Men å synge i kor passer ikke for alle, derfor må spørsmålet: «hva er viktig for deg?» være grunnleggende når kommuner og frivillighet skal utarbeide aktivitetstilbud.

Nasjonalforeningen for folkehelsen har spurt mennesker med demens om hva som skal til for at aktiviteter skal oppleves meningsfulle og kommet fram til noen felles kjennetegn.I webinaret presenterer vi hva mennesker med demens mener kjennetegner gode aktivitetstilbud.Om vi lærer av hverandre får vi det til!


PROGRAM

Åpning og velkommen

  • Kjennetegn ved gode aktivitetstilbud til mennesker med demens
    Ved Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.
  • Ut på tur i Lørenskog
    Samtale mellom Anders Hagejordet, teamleder transport og logistikk, Aktivitetstilbud, kultur og frivillighet, Lørenskog kommune og Marianne Næss, veileder Demenslinjen, Nasjonalforeningen for folkehelsen.
  • Hvordan kan kommunene tilby gode aktiviteter?
    Anne Gamme, Fagleder myndighetskontakt Helse og velferd, KS, Sverre Rudjord, kommunalsjef helse og omsorg, Ringsaker kommune og Thale Waaler Eggen, daglig leder, Nasjonalforeningen for folkehelsens fylkeskontor for Oslo.

Målgruppe for webinaret er kommuner, frivillige og andre som er opptatt av å god demensomsorg.

Følg webinaret direkte på Facebook 2. november og se opptaket

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!