Voksen i Neverland

Beate Grimsrud og Marte Michelet

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Noen har likevel klamret seg fast her. Evighetsbarna. De som ikke har hengt med, men som ikke heller har ramlet av.

Det er først vinter og siden vår på Södermalm i Stockholm. Siri, André, Louise og Tomas lever tilsynelatende voksne liv, men vet ikke helt hvordan et slikt liv bør se ut.

Selv om graviditeten ikke synes på ultralyd, vurderer Siri å gå til politiet om ingen snart tar graviditeten hennes på alvor. André hadde gledet seg i mange år til å bli voksen og selv bestemme hvilke varer som skulle få være med ham hjem fra butikken. Nå er konklusjonen: «Inte så kul».

I flere av sine tekster undersøker Beate Grimsrud grensene mellom galskap og normalitet, og hva det vil si å være på utsiden eller innsiden av et samfunn. Dette er perspektiver som også videreføres i hennes nye roman, Evighetsbarna. Grimsruds nære og skakke figurer utvider normalitetsbegrepet, samtidig som forfatteren leverer en skarp analyse av det svenske samfunnet. Romanen har fått en overveldende mottakelse.

Grimsrud skriver selv både den norske og den svenske utgaven – så regner da også begge land henne for sin egen: En dåre fri, Beate Grimsruds
store litterære gjennombrudd fra 2011, ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i både Norge og Sverige. Forfatter og journalist Marte Michelet har også tette bånd til begge land. Nå møtes de to til samtale.

FOTO: Henrik Lindal. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Beate Grimsrud og Marte Michelet

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!