Virkeligheten i en delt by

Med Daniel Seidemann, Hind Khoury og Nir Baram

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jerusalems befolkning lever i en stadig mer delt fysisk virkelighet, hevder Daniel Seidemann. Han er advokat og leder for organisasjonen Terrestrial Jerusalem, som kartlegger Jerusalems skiftende landskap, der nye bosetninger sprer seg utover og fortrenger palestinere.
Splittelsen mellom israelere og palestinere handler imidlertid også om en kognitiv deling: Det er et fundamentalt skille mellom palestinernes og israelernes syn på okkupasjonen. Forfatteren Nir Baram, selv født og oppvokst i Jerusalem, har tilbrakt det siste året med å reise rundt på Vestbredden og snakke med palestinere og israelere. Resultatet er boka In a Land Beyond the Mountains, der denne kognitive delingen blir tydeliggjort.

Hind Khoury er tidligere Jerusalem-minister for de palestinske selvstyremyndighetene, og som økonom har hun vært opptatt av hvordan okkupasjonen og muren raserer palestinernes økonomi og gjør hverdagen stadig vanskeligere. Nå møtes de tre til samtale om situasjonen på bakken i dagens Jerusalem, både den politiske virkeligheten og hverdagslivet for de ulike etniske og religiøse gruppene som utgjør byens befolkning. Samtalen ledes av Morgenbladets utenriksjournalist Tove Gravdal.

Engelskspråklige arrangement Med Daniel Seidemann, Hind Khoury og Nir Baram Wergeland Litteraturhuset Saladindagene 2017

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!