Vinterungdom Litteraturhuset

17.02-20.02

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

17.02-20.02

I skolens vinterferie er det åpent hus på Litteraturhuset for alle mellom femten og atten år, og det er gratis å delta. Det blir verksteder, lunsjunderholdning med slampoet Jamal Miad og filmviter og -konsulent Kalle Løchen, forfattermøte med Iram Haq og et avsluttende show der sanger, skribent og slampoet Hannah Wozene Kvam er programleder, og Don Martin og Nilsenbanden holder minikonsert. Tema for Vinterungdom i år er respekt.

Bli med på ett av tre verksteder:

Filmmanusverksted
Hvordan finner man fram til den perfekte historien for film? Og når man har funnet den: Hvordan lager man manus, bygger opp troverdige karakterer og får karakterene til å snakke på en måte som vanlige folk snakker? Linda May Kallestein har skrevet, regissert og produsert kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarfilmer, og på dette kurset lærer hun bort hva som skal til for å få den gode historien over i filmmanusform.

Storytelling
Lise Grimnes og Kristine Haugland er begge toneangivende aktører i det norske fortellermiljøet, og har lang erfaring både som fortellere og kursledere. De kan fortelle grøssere slik at varme soldager blir til mørke, klamme katakomber, og har også et godt grep om det som på engelsk kalles urban legends, på norsk vandrehistorier. Nå lærer de bort hvordan man skriver og forteller begge deler.

Slampoesiverksted
Rytme, rim, språk og mange meninger i lufta. Bli med på kurs der du lærer mer om slampoesien og hva som skal til for å få et godt grep om publikum. Hvordan være morsom og engasjere samtidig? Kursleder er Taro Vestøl Cooper. Han er dobbelt norgesmester i slampoesi og ble i 2011 nordisk mester i sjangeren som ofte betegnes som kamppoesi eller som en blanding av poesi og rap.

Påmelding på e-post til biljana@litteraturhuset.no. For mer informasjon se litteraturhuset.no. Tilbudet er støttet av Sparebankstiftelsen.

Kjelleren Litteraturhuset

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!