Vigdis’ og Vallas way

Vigdis Hjorth vs. Gerd-Liv Valla

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Vigdis Hjorth er en av Norges mest toneangivende forfattere og en betydelig intellektuell. Gerd-Liv Valla var gjennom en årrekke LOs markante leder og har satt tydelige spor etter seg både i norsk arbeidsliv og i politisk liv. I Hjorths siste kritikerroste roman, Leve posthornet!, får hovedpersonen, kommunikasjonsrådgiveren Ellinor, plutselig EUs tredje postdirektiv å hanskes med. Valla på sin side har skrevet om sin vei både inn og ut av maktens korridorer i sin biografi Gi meg de brennende hjerter.

Det politiske og det kulturelle Norge har ikke nødvendigvis mange møtepunkter, men med postdirektiv og nøkkelscener fra Arbeiderpartiets landsmøte er Vigdis Hjorth tettere på norsk realpolitikk enn noen gang. Og når Gerd-Liv Valla setter pennen på papiret for å fortelle sin historie, tar hun også skritt nærmere Hjorths verden.

Både Hjorth og Valla har levd tydelige liv i norsk etterkrigstid og har vært med på leken en stund. De vet hvordan det blåser på toppene, og kjenner den norske offentlighetens manesje og publikum. Hvordan er det så å være en del av den? Hvordan skal man lære å beherske spillereglene? Det snakker de med samfunnsredaktør i Morgenbladet Lena Lindgren om denne kvelden.

Wergeland Litteraturhuset Vigdis Hjorth vs. Gerd-Liv Valla

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!