Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo

Velkommen til en samtale mellom Katja Franko og David Rodriguez Goyes, forfattere av boken Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo, med professor Benedicte Bull, filmkritiker Einar Kvarving Aarvig, og styreleder av Latin-Amerikagruppene i Norge Larissa Avelar. Ordstyrer er professor Helene O. I. Gundhus.

Icon of a placeBerner

Icon of a ticket

Gratis

Verdenskart som viser ulike kaféer og barer kalt "Escobar" plassert over hele verden
Foto: Privat

Etter samtalen blir det tid for spørsmål og enkel servering.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Arrangementet skal foregå på norsk.

Om boken

Victimhood, Memory, and Consumerism: Profiting from Pablo dokumenterer historien om narkotikavolden i Medellin på 1980- og 1990-tallet. Med utgangspunkt i unikt empirisk materiale tar den for seg konsekvensene av den kommersielle utnyttelsen av Medellins voldelige fortid for ofrene og for byen. Den reiser blant annet spørsmål om samfunnsansvaret til skapere og forbrukere av serier som for eksempel Narcos, og om vi bør tenke annerledes rundt filmatisering og kommersialisering av vold i Det globale sør.

Om panelet

Katja Franko er professor i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet en rekke bøker om straff, migrasjon og globaliseringens betydning for kriminalitetskontroll.

David Rodriguez Goyes er forsker i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Hans forsking fokuserer spesielt på miljøkonflikt, urfolksspørsmål og globale relasjoner mellom nord og sør.

Benedicte Bull er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Forskningsn hennes spesialiserer seg på samfunnsutviklingen i Latin-Amerika. Hun er en hyppig brukt mediekommentator og har en fast spalte i Dagsavisen.

Einar Aarvig er filmkritiker i Dagbladet, P4 og Periskop og journalist i bransjemagasinet Rushprint. Han har anmeldt film og serier for TV 2, Aftenposten og Vårt land og er tidligere redaktør av Filmmagasinet.

Larissa Avelar er en brasiliansk aktivist basert i Oslo. Hun er styreleder i Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG Norge) og representerer organisasjonen i styret til Handelskampanjen. Hun sitter også i redaksjonsrådet til Camino forlag for sakprosa fra og om Latin-Amerika.

Helene O. I. Gundhus (innleder) er professor og instituttleder ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, Universitetet i Oslo.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!