Vi krysset en bro, og den skalv

Wendy Pearlman og Andreas Liebe Delsett

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Wendy Pearlman og Andreas Liebe Delsett

Det er doktoren Annas fra Ghouta som forteller historien som også har gitt tittelen til Wendy Pearlmans bok We crossed a bridge and it trembled, der hun har samlet vitnemål fra noen av de mange hundre syrerne hun har intervjuet i eksil, etter at de ble tvunget til å flykte i løpet av krigens første år.

Historiene er sortert slik at de til sammen danner et sammenhengende narrativ, dog ikke uten motsetninger. Først fra livet under et autoritært regime med håp om reform, så via demonstrasjoner og et opprør som etter hvert ble militarisert og som så utviklet seg til en av de verste krigene i moderne tid.

Wendy Pearlman er arabisten og Palestinaforskeren som ikke kunne gjøre annet enn å engasjere seg i livene og historiene til de mange hundre tusen flyktningene som måtte flykte til nabolandene Tyrkia, Jordan, Libanon og etter hvert til Danmark, Sverige og USA.

Hvordan arbeider syriske flyktninger i dag med å bearbeide og forstå det som skjedde både før og under krigen? Hva tenker de om situasjonen i dag? Og hvordan ser krigen i Syria ut for en som har brukt brorparten av sitt yrkesliv på å forske på den palestinske frigjøringskampen og som har snakket med flere flyktninger enn de fleste av oss? Nå snakker Pearlman med Litteraturhusets programsjef Andreas Liebe Delsett.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/vi_krysset_en_bro_og_den_skalv Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!