Verdiskapning. Kjønn eller skjønn?

Debatt om økonomisk likestilling

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Debatt om økonomisk likestilling

DNBs kampanje #huninvesterer har satt søkelyset på det betydelige kapitalgapet mellom kjønn i Norge. Noen ganger er forskjellen stor, noen ganger liten, men den er aldri i kvinners favør. Samtidig har kapitalgapet i liten grad vært en del av den offentlige samfunnsdebatten.

Litteraturhuset, Core og DNB inviterer derfor til debatt om økonomisk likestilling i Norge. Forskere, politikere og samfunnsdebattanter med ulike perspektiver, går bak SSB-tall og forklarer og diskuterer mulige årsaker til kapitalgapet, og ikke minst: mulige løsninger.

Thomas Seltzer er programleder og vil blant annet introdusere den anerkjente, feministiske økonomiprofessoren Dr. Victoria Bateman ved University of Cambridge – forfatter av bestselgeren The Sex Factor: how women made the West rich.

Arrangementet starter klokken 14.00, og avsluttes fra scenen 16.45. Etterpå er alle som ønsker invitert til gode diskusjoner, med lett bevertning.

Vi ser fram til å se deg og høre dine tanker om temaet. Vel møtt!

DNB CORE – senter for likestillingsforskning Litteraturhuset Wergeland https://www.facebook.com/events/2660631880687302/

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!