Verdens beste trygdeordning modent for revisjon?

Velkommen til en borgerlønnsinspirert konferanse om trygdesystemet i Norge

Sedler
Fotokreditering: Linus Nilsson/Unsplash

Hvorfor er borgerlønnsinspirerte forsøk nærmest fraværende i norsk reformdebatt om den offentlige inntektssikringen, mens den finske og den nederlandske velferdsstaten har gjennomført omfattende borgerlønnsinspirerte forsøk?

Borgerlønn er en gammel idé som har fått økende oppmerksomhet i både fattige og rike land som ledd i kamp mot fattigdom, utjevning av forskjeller mellom fattig og rik, og utvikling av et mer fleksibelt sosialforsikringssystem.

I Finland og Nederland har dessuten borgerlønnsforsøkene blitt lanserte som en forskningsbasert utprøving av alternative virkemidler for å øke sysselsettingen i tråd med arbeidslinjen.

Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI) ved OsloMet inviterer til konferanse som springer ut av forskningsprosjektet Borgerlønnsforsøk i moderne velferdsstater: En kunnskapsoppsummering

Arrangementet er hybrid. Du kan melde deg på for fysisk eller digital deltakelse.

Se oslomet.no for fullt program

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!