UTSOLGT: Familiehytte med sjøutsikt

Vigdis Hjorth og Toril Moi

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Han er så kald, sa hun. Bruker det verste av alle våpen, barna. Bårds barn hadde slettet Astrid og Åsa som venner på Facebook og skrevet til mor og far at de var skuffet over hyttetapet.

Bergljot har kuttet kontakten med familien og sagt fra seg arven når hun blir gjort oppmerksom på at hennes to yngre søstre har fått kjøpe hyttene på Hvaler til langt under takst og at broren er rasende. Språket er så hardt, konkret og likevel så uendelig følsomt når Hjorths hovedperson melder seg på igjen i arveoppgjøret, på broren Bårds side.

Hva har så egentlig skjedd i denne familien? Hvilket fundamentalt svik er det faren har begått mot sin datter som har gjort det nødvendig for
henne å bryte, og har bare moren og søstrene valgt å se en annen vei? Flere lag av gammel arvesynd skimtes rett under havoverflaten. De senere årene har Vigdis Hjorth blitt tildelt det som er av norske litterære priser: Gyldendal og Aschehougprisen, Kritikerprisen, Amalie Skram-prisen og Brages hederspris. Nå kommer hun med ny roman, Arv og miljø, en roman som følger opp tema som tidligere har vært behandlet i romaner som Hva er det med mor og Tredje person entall.

Toril Moi er professor i litteraturvitenskap ved Duke University i USA og tar bare sjelden turen til gamlelandet for å gjøre forfatterintervjuer. Et unntak er likevel Vigdis Hjorth, en forfatter som Moi setter svært høyt. Hør de to i samtale på Litteraturhuset.

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT

Wergeland Litteraturhuset Vigdis Hjorth og Toril Moi

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!