UTSOLGT Et Israel å skrive hjem om

Med Græsvik, Wold og Rimehaug

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er utsolgt.

Israel setter sine spor. Man vender ikke uberørt hjem til Norge etter møter og samtaler med mennesker som lever sine liv midt mellom alle de ulike konfliktlinjene.

Fredrik Græsvik begynte som FN-soldat på grensen mellom Israel og Libanon og har siden i en årrekke dekket den israelsk-palestinske konflikten som TV2-journalist. Nå er han aktuell med utgivelsen Evig krig. NRKs Sidsel Wold har skrevet Landet som lovet alt, om sin personlige reise fra hun i barndommen var ivrig Israeltilhenger, til hun i dag har ordet en tydeligere motstand mot det israelske politiske prosjektet. Vårt Land-redaktør Erling Rimehaug gir i disse dager ut Ett land, to folk, der han ser med kritiske kristne øyne på Israels tilblivelse og utvikling.

Tre norske journalister med ulike ståsteder skriver om et Israel de har bruk mye tid og krefter på å komme under huden på. De kjenner menneskene både på israelsk og palestinsk side, det politiske og bibelske landskapet, og forteller om et klassedelt samfunn, om maktmisbruk, overgrep, og gjensidig uforenlige ønsker om å leve i pakt med sin gud. Men de skriver også fram historien om sionismens framvekst i et stadig mer antisemittisk 1800-talls Europa, og om jødenes håp om en gang å få leve i fred.

Hvilke ord bruker man i skildringene av alle motsetningene, konfliktene, fargen på blodet? Møt Græsvik, Wold og Rimehaug i samtale med Hanne Eggen Røislien, som i 2012 ga ut boka Israelerne. Kampen for å høre til.

FOTO: Fra omslaget til Evig krig, av Fredrik Græsvik

Wergeland Litteraturhuset Med Græsvik, Wold og Rimehaug

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!