UTSATT: Savage objects

Foredrag og møte med Achille Mbembe

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag og møte med Achille Mbembe

UTSATT: Arrangementet er dessverre utsatt på grunn av dødsfall i nær familie.
Vi jobber med å flytte arrangementet til 2019. I så fall vil kjøpte billetter kunne brukes på ny dato.

De som ønsker det vil uansett kunne få billetten sin refundert. Billetter kjøpt på nett refunderes automatisk til den konto billetten ble kjøpt fra.
Billetter kjøpt kontant vil refunderes i form av verdikort som kan benyttes på andre arrangementer i regi av Litteraturhuset. Kontakt oss på post@litteraturhuset.no, så ordner vi det.

Blir arrangementet avlyst, vil alle som har kjøpt billett på nett automatisk få refundert billetten til sin konto.
For spørsmål om refundering av billetter, send en epost til post@litteraturhuset.no eller ta kontakt med adminstrasjonen, som er åpen 10-15 mandag til fredag. Ny dato for arrangement vil bli annonsert på våre nettsider og i nyhetsbrev så snart det er klart.

—————-

Hva er svarthet, og hvordan henger det spørsmålet sammen med raseteorier, kolonialisme, slaveri og økonomisk utbytting i nåtida? Hvordan skal vi forstå maktrelasjoner i dagens postkoloniale Afrika, og hva er forholdet mellom teori og praksis i framtidas kamper mot rasisme og undertrykkelse?

Disse store spørsmålene er blant de mest sentrale i forfatterskapet og tenkningen til Achille Mbembe (f. 1957 i Kamerun og professor ved University of the Witsvatersrand i Johannesburg), og det er en begivenhet når en tenker av hans kaliber nå kommer til Oslo for å holde foredrag og snakke om sitt forfatterskap.

Helt siden On the Postcolony utkom på engelsk i 2001 har Mbembe vært en av de mest innflytelsesrike og omdiskuterte filosofene og sosialteoretikerne i vår tid, en posisjon som ble ytterligere befestet med Critique of Black Reason i 2017.

Mbembe kommer til Oslo etter å ha deltatt på årets Holbergdebatt i Bergen (https://holbergprisen.no/en/holberg-debate-2018-politics-and-affects-dynamics-social-mobilization). På Litteraturhuset holder han et foredrag om det han selv kaller «Savage objects». Det handler om afrikanske gjenstander i Vestens museer, om hvordan urett i fortida kan bøtes på, om historisk gjeld og rettferdighet.

Etter foredraget samtaler Mbembe med Kristina Leganger Iversen, forfatter og forsker med særlig fokus på kritisk raseteori og postkolonial teori, om sitt forfatterskap og hvordan det er relevant for debatter i samtida.

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Wergeland Utsolgt https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/savage_objects_foredrag_og_moete_med_achille_mbembe Engelskspråklige arrangement Postkoloniale klassikere for dummies

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!