Ustemt vuggevise

Leïla Slimani og Maria Horvei

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Leïla Slimani og Maria Horvei

Når Myriam og Paul ansetter Louise som barnepike, faller alle brikkene i livene deres på plass. De to barna er lykkelige, leiligheten er strøken, foreldrene har tid til seg selv og til hverandre. Familien blomstrer, og idyllen er tilsynelatende fullkommen. Så hvordan kan det ende i desperasjon, mord og tragedie?

I bøkene til den fransk-marokkanske forfatteren Leïla Slimani er det persongalleriets psykologiske utvikling som fanger. Vuggesang, som nå foreligger på norsk i Thomas Lundbos oversettelse, utforsker samspillet innad i en liten familie fra øvre middelklasse. Hvilke maktkamper er det som utspiller seg innenfor den parisiske leilighetens fire vegger? Hva skjuler seg i barnepikens fortid?

Slimani har, med kun to skjønnlitterære utgivelser, raskt blitt en favoritt i den franske litterære offentligheten. Debutboka Dans le jardin de l’ogre (I udyrets hage) var en umiddelbar suksess både blant lesere og kritikere, og for Vuggesang ble hun hedret med den prestisjefulle Goncourt-prisen i 2016. Hun er utdannet journalist og har også utgitt flere sakprosabøker, blant annet om mangelen på seksuell frihet i Marokko. I 2017 ble hun utpekt til Emmanuel Macrons representant i Frankofonien (OIF).

Nå samtaler hun med kritiker og redaktør for Vinduet Maria Horvei om klasse, maktspill og den moderne familien.

Samtalen foregår på engelsk og blir arrangert med støtte fra Institut français.

[@portabletext/react] Unknown block type "undefined", specify a component for it in the `components.types` prop

Litteraturhuset Wergeland Forfattersamtale Andre arrangører Engelskspråklige arrangement Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/ustemt_vuggevise_lela_slimani_og_maria_horvei Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!