Under den hvite frakken

Nina Lykke, Kjersti Anfinnsen og Erlend Loe

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Nina Lykke, Kjersti Anfinnsen og Erlend Loe

Som leser har man kanskje en forestilling om den glamorøse legeromanen. Men det er før man har lest de siste utgivelsene til Nina Lykke og Kjersti Anfinnsen.

Nina Lykke ble en litterær snakkis med romanen Nei og atter nei fra 2016, der hovedpersonen, middelaldrende Ingrid, gjør opp regning i sitt liv og knapt liker sine to unge, voksne forkjælte sønner. Nå er hun tilbake med Full spredning, der Elin har flyttet inn på legekontoret og har plastskjelettet i hjørnet som viktigste, og periodevis eneste, samtalepartner.

Kjersti Anfinnsen er praktiserende tannlege, og debuterte som forfatter i 2012 med romanen Det var grønt. I høst er hun aktuell med en ny roman, De siste kjærtegn. Her er hovedpersonen Birgitte, en pensjonert hjertekirurg, i ferd med å skrumpe inn i kjærlighetsbyen Paris, etter et langt liv og et heftig yrkesliv. Men nå som Birgitte endelig har tid: Er det rom for amorøse utskeielser for en gammel kvinne? Er det fremdeles litt futt i kroppen?

Lykke og Anfinnsen har begge dette skarpe, mørke blikket og en humor med kirurgisk presisjon. To forfattere med hver sin kvinnelige hovedkarakter i hvit frakk i fritt fall gjennom tilværelsen. Det er hemoroider å undersøke, brystbein å sage gjennom, men under frakken banker likevel et hjerte mistenkelig likt ditt og mitt.

Erlend Loes siste roman handlet om en kvinne som fant nedgangen til helvete under en lem i hagen til rekkehuset sitt. Hun var ikke lege, men det kunne hun fort ha vært. Nå møtes de tre forfatterne til samtale.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/under_den_hvite_frakken_nina_lykke_kjersti_anfinnsen_og_erlend_loe

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!