Ukrainske territorier mellom to imperier

Forelesning om ulike aspekter av livet i en historisk periode da de ukrainske territorier ble delt mellom det russiske og det habsburgske imperiet (18. og 19. århundre)

Banner

Basert på familiehistorier til foredragsholderne våre, vil forelesningen denne gangen vise ulike aspekter av livet i en historisk periode da de ukrainske territorier ble delt mellom det russiske og det habsburgske imperiet (18. og 19. århundre).

Gregor Razumovsky er etterkommer av en gammel familie som var en del av eliten i den ukrainske kosakk-hetman-staten. Hans stamfar var Kyrylo Rozumovsky den siste Hetman på begge sider av Dnipro elva inntil tvunget abdikasjon i 1764. Etter å ha tatt utdannelse innen østeuropeisk og middelalderhistorie og filosofi jobbet Gregor som seniorforsker ved en “think-tank” i Wien. I presentasjonen vil han reflektere over hvordan den ukrainske nasjonen, språket og kulturen klarte seg under de to imperiene.

Svitlana Arabadzhys greske forfedre ble fordrevet og som andre minoriteter på ukrainsk territorium opplevde de russifisering under det russiske imperiet. Svitlana er postdoktor ved Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo (MSCA4Ukraine fellowship program) og førsteamanuensis ved Institutt for historie og arkeologi ved Universitet i Mariupol. Hun forsker for tiden på mangfold, minoriteter og europeisk innflytelse på ukrainske territorier.

Arrangementet foregår på engelsk

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!