Ukrainas kamp for uavhengighet

Foredrag med Dr. Sergii Pakhomenko og Dr. Liliia Oprysk

Banner

De siste hundre årene har vært en turbulent tid i Ukrainas historie, inkludert flere forsøk på nasjonsbygging, så vel som de mest tragiske hendelsene som resulterte i millioner av dødsfall.

Den siste begivenheten i serien med foredrag om ukrainsk historie og kultur vil gi deg oversikten over Ukrainas kamp for frihet og suverenitet fra 1920-tallet som kulminerte med etableringen av det uavhengige Ukraina i 1991.

Dr. Sergii Pakhomenko, førsteamanuensis ved avdelingen for statsvitenskap og internasjonale relasjoner ved Mariupol State University (Kyiv) og besøkende førsteamanuensis ved kommunikasjons vitenskapelig avdeling ved Universitetet i Latvia. Han vil snakke om de siste hundre årene med nasjonsbygging i Ukraina som startet med den ukrainske revolusjonen i 1917-1920 og gikk gjennom periodene med industrialisering og stor hungersnød, andre verdenskrig og Dissident-bevegelse i det sovjetiske Ukraina på 1960-80-tallet. Sergii er spesialist i historien til Ukraina på 1900-tallet; han forsker også på minnepolitikk, propaganda og informasjonskrigføring, samt etnisitet og nasjonalisme.

Dr. Liliia Oprysk, førsteamanuensis ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, vil ta oss med på en reise gjennom Ukrainas moderne historie. Den startet med oppnåelse av uavhengighet i 1991. Liliia vil berøre Orange revolution, Euromaidan, Ukrainas ambisjon om EU-medlemskap, reformer som er forbundet med det, sivilsamfunnets rolle og Ukrainas plass i den større europeiske familien. Liliias forskningsinteresser inkluderer EU-rett, spesielt immaterialrett, og Ukrainas EU-integrasjon.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!