Tyrkia for dummies

Lørdagsforedrag ved Einar Wigen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lørdagsforedrag ved Einar Wigen

Tyrkia regnes ofte med blant de europeiske landene, men størsteparten av landet ligger i Asia, og Tyrkia spiller en svært aktiv rolle som stormakt i regionen, med komplekse og skiftende allianser. De siste årene har mediedekningen av landet vært preget av statskupp med påfølgende massefengslinger og angrep på ytringsfriheten, terrorangrep og involvering i krigen i Syria og Irak, en omstridt flyktningavtale med EU og krig mot sin egen kurdiske befolkning.

Hvordan tenker president Erdogan og de statsbærende institusjonene i landet om seg selv? Hvordan påvirker historiske hendelser som oppløsningen av det osmanske riket, folkemordet på armenerne og kampen for kontroll over kurderne de beslutningene Erdogan tar i dag?

Einar Wigen er postdoktor ved Universitetet i Oslo og en mye brukt kommentator på spørsmål om Tyrkia. Han holder det tredje av fire lørdagsforedrag i Litteraturhusets serie om asiatiske stormakter for dummies. Hvilke nøkkelhendelser i moderne tyrkisk historie må vi kjenne til for å forstå Tyrkias framferd i dag?

Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning Asiatiske stormakter for dummies

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!