Trenger vi egentlig økonomisk forskning for å løse klima- og miljøkrisen?

I dette diskusjonsseminaret vil både brukere av forskning og forskere ved Frischsenteret diskutere nytten av økonomisk forskning for å løse de store miljø og energiproblemene vi står ovenfor i dag.

Lyspære med et tre inni

Nesten uansett sett hvilket problem du ber en økonom løse, så er svaret å innføre en avgift eller subsidie. I en situasjon hvor mange er klimatrøtte allerede før vi er i gang med å løse problemene, samtidig som det dukker opp miljøproblemer vi ikke har tenkt på, trenger vi kanskje andre løsninger som kan skape fremtidstro og entusiasme - i stedet for kjedelige økonomiske og regulatoriske virkemidler.

Eller gjør vi det? Kanskje er det nettopp all fokuset på symbolpolitikk som uansett har liten betydning, samt lobbyframstøtene fra alle som skal tjene penger på å løse klimakrisen som skaper klimatrøttheten?

I dette diskusjonsseminaret inviterer Frischsenteret til en debatt om hvordan økonomisk forskning kan bidra til å løse problemene vi står ovenfor når det gjelder, energi, miljø og klima. Vi får innlegg både fra brukere av forskningen og fra forskerne selv.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!