Traumekonferanse

Unik mulighet til å møte grunnleggeren av IoPT, kanskje få eget selvmøte, være resonansgiver og observatør, stille spørsmål og reflektere sammen med deltagere fra mange land.

Banner

Vi vil tilrettelegge for to gode dager sammen med DrRuppert. Han vil holde foredrag for oss og gjøre selvmøter, også for deg som ønsker veilednings selvmøte, enten du er Traumeterapeut eller veileder IoPT eller arbeider på annen måte i møte med mennesker. Alle vi som arbeider i nære møter med andre, trenger egen veiledning innimellom, det sikrer oss å bedre kunne møte den andre og bedre ta vare på oss selv i møte med andre.

Franz Ruppert

Dr. Ruppert er internasjonalt anerkjent for å belyse vanskelig tema med forfriskende klarhet og for sine kreative tilnærminger i å arbeide med mennesker og forstå oss selv. Nå vil ha belyse sin banebrytende egenutviklede traumeteori – Identitets orientert Psykotraumeteori og – terapi, samt den siste utviklingen innen IoPT.

Egen identitet

Franz Ruppert om hvorfor søken etter egen identitet er så viktig – spesielt i utrygge tider. Fordi spørsmålet: «Hvem er jeg egentlig?» bringer menneske i direkte kontakt med ikke bearbeidede traume. Men for å komme nærmere denne indre sannheten trengs en grunnleggende kunnskap om hva en sunn psyke faktisk er.

Dette gjør det også klart hvor mange som er traumatiserte og forsvarer seg mot selverkjennelse ved stort sett å befatte seg med det som er utenfor en selv, og gå seg vill i så vel å snakke som i kamp.

Med andre ord, når en lever etter en ubevisst overlevelsesstrategi vikler en seg mer og mer inn i andre mennesker og deres historier som ganske enkelt gjentar fortiden i stedet for å helbrede den. Det handler om å kjenne på sine egne sår og ikke lenger ubevisst holde tilbake, for ens eget sannhet vil leves.

Konferansen er på lettfattelig engelsk.

Tidspunkt:
11 mai kl 10.00 - 17.30
12 mai kl 11.00 – 17.30
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, 0167 Oslo

Konferansen søkes godkjent som vedlikehold av Norsk Psykologforening, og søkes godkjent som meritterende i Norsk Sykepleierforbund, Norsk legeforening, Utdanningsforbundet, Jordmorforbundet, Fagforbundet og andre foreninger og forbund.

Kort presentasjon av prof. Dr. Franz Ruppert:
Franz Ruppert er professor i psykologi ved Universitetet for anvendt vitenskap i München og en internasjonalt anerkjent foredragsholder og traumeforsker. Han har i løpet av de siste 30 årene utviklet teorien om identitetsorientert Psykotraumeteori og den praktiske metoden til IoPT – Intensjon Metoden. «Selvmøter and Intensjon Metoden» – hvor gyldig er det vi gjør med IoPT? Det grunnleggende i IoPT

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!