The Waste Land

Ida Hegazi Høyer, Peter Franziskus Strassegger og Finn Skårderud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

I Ida Hegazi Høyers siste roman, Fortellingen om øde, trekker tannlegen Carlo ut alle tennene og forlater et komfortabelt liv for å bli eneboer på en øde øy i Stillehavet.

I Peter Franzikus Strasseggers nyeste roman, Før de henter oss, bor det eldre ekteparet Alma og Oskar i et utarmet landskap. Alt som er igjen, er noen få gamle naboer og en snart nedlagt bensinstasjon. Dagene går med på å vente på noen som skal hente dem.

To sjeldent sterke unge forfatterskap ser vi nærmere på denne kvelden. Strassegger ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, mens Høyer fikk plass på Morgenbladet og Litteraturfestivalens eksklusive liste over de ti viktigste forfatterne under 35. Høyer og Strassegger debuterte begge i 2012 og har fulgt hverandres utgivelser med entusiasme.

I hvor stor grad har menneskene bruk for hverandre? Hvordan reagerer menneskets psyke på naturens overveldende krefter? Strassegger jobber til daglig som psykolog, mens Høyer har studert sosiologi. Nå møter de forfatter og psykiater Finn Skårderud til samtale om overlevelsesdrift og relasjonell ensomhet.

Kjelleren Litteraturhuset Ida Hegazi Høyer, Peter Franziskus Strassegger og Finn Skårderud

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!