The Squiggle Club: Vold og foreldreskap

The Squiggle Club er navnet på IBUPs åpne fagkvelder

Banner

Vold i nære relasjoner preger foreldreskap, og dermed barns utvikling, negativt. I boken «Vold og foreldreskap» beskrives hvordan individuelle og sosiale og kulturelle faktorer interagerer og setter sitt preg på samspillsmønstrene i familier der det er eller har vært relasjonsvold.

Det gis særlig oppmerksomhet til sentrale utviklingsfaser for voksne, som graviditet, overgang til foreldrerollen, brudd og skilsmisse. Farsrollen hos menn som bruker vold og morsrollen hos voldsutsatte kvinner blir også inngående diskutert.

Om forfatter/foredragsholder:

Forfatteren av boken, Henning Mohaupt, er psykologspesialist ved Alternativ til Vold og har en PhD fra UiO om voldsutøvende menns opplevelse av farsrollen. Han har deltatt i partnerdrapsutvalget, og underviser ved RBUP i Child Parent Psychotherapy (CPP), en traumemetodikk for barn og omsorgspersoner som er preget av samme traumeerfaring.

The Squiggle Club er navnet på IBUPs åpne fagkvelder. Med ujevne mellomrom vil nye fagkvelder annonseres.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!