«The Sandman»

Med Lise Myhre, Øyvind Holen og Knut Nærum

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Lise Myhre, Øyvind Holen og Knut Nærum

Hva er det som gjør at The Sandman appellerer til både tegneserienerder, fantasy-fantaster og litteraturvitere?

Tegneserien er skrevet av Neil Gaiman og utgitt av Vertigo Comics mellom 1989 og 1996, og har blitt en prisvinnende kultklassiker – og kommer også som TV-serie høsten 2021.

Historien følger The Sandman (også kjent som Drøm, Morpheus og en rekke andre navn) og hans seks søsken på tvers av tid, rom og kulturer, og kontrasterer klassisk kulturhistorie, gotisk romantikk og 90-tallets urbane grunge-estetikk. Litterært trekker den på en rekke mytologier, legender og klassiske verk fra litteraturhistorien, og markerer også Gaimans gjennombrudd som den mesterlige historiefortelleren han blitt kjent som.

Tre The Sandman-entusiaster møtes til samtale: Skaperen av seriesuksessen Nemi Lise Myhre, journalist og forfatter av blant annet Tegneserienes historie Øyvind Holen, og forfatter, dramatiker og tegneserietegner Knut Nærum.

Arrangementet inngår i Oslo Kulturnatt.

Litteraturhuset Wergeland Arrangementet er gratis, men grunnet begrenset antall plasser legger vi ut gratisbilletter 24 timer før. https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/the_sandman_med_oeyvind_holen_lise_myhre_og_knut_naerum

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!